Wat zijn de voordelen van kraamzorg Steenbergen?

Wanneer je voor het eerst ouder bent geworden spreekt het voor zich dat dit ongelofelijk spannend is. In het bijzonder tijdens de periode die volgt kort op de zwangerschap zal je kunnen vaststellen dat er heel wat nieuws op je af zal komen. Voor heel wat jonge ouders geldt dat ze zich toch best een beetje zorgen maken over het feit dat ze misschien wel enkele fouten zouden kunnen maken. Om deze zorgen voor een groot deel weg te kunnen nemen is het mogelijk om een beroep te doen op de mogelijkheden die worden aangeboden door kraamzorg Steenbergen. In dit geval zal je een beroep kunnen doen op de diensten van een zogenaamde kraamverzorgster tijdens de eerste dagen die je thuis bent volgend op de bevalling. Zou jij hier ook wel voor te vinden zijn, maar wil je eerst een goed beeld krijgen van de voordelen die hieraan verbonden zijn? Lees dan vooral even snel verder!

1.) Je kan rekenen op een dagelijkse controle van jezelf en je baby

Het spreekt voor zich dat een bevalling op lichamelijk vlak zijn tol eist. Dit niet alleen voor de moeder, maar ook voor de baby. In eerste instantie zal je dan ook kunnen vaststellen dat de nadruk bij kraamzorg Steenbergen ligt op het dagelijks controleren van de gezondheid van niet alleen de baby, maar ook van de moeder. Voor wat de baby betreft wordt er tijdens de dagelijkse controle behoorlijk grondig te werk gegaan. De volgende zaken worden dan ook zeker gecontroleerd: 

  • De kleur van je baby; 
  • Het gewicht; 
  • De temperatuur (of er koorts wordt gemaakt of niet);
  • Of de baby voldoende drinkt of niet;
  • Of de ontlasting normaal is en het plassen goed verloopt of niet. 

Dient de verloskundige op een bepaald ogenblik vast te stellen dat er iets niet helemaal goed gaat met de baby en / of de moeder? In dat geval zal er meteen contact worden opgenomen met de arts. Eventuele problemen kunnen op deze manier meteen efficiënt worden aangepakt en verholpen. 

2.) De huishoudelijke taken worden verlicht

Wat veel jonge moeders niet weten is dat ze door middel van kraamzorg Steenbergen eveneens aanspraak kunnen maken op een kraamverzorgende voor het verlichten van bepaalde huishoudelijke taken. In de korte periode na afloop van de bevalling is het namelijk mogelijk dat de moeder niet in staat zal zijn om alle huishoudelijke taken uit te voeren zoals anders het geval is. Dat hoeft niet meteen een groot probleem te zijn. De kraamverzorgende kan niet alleen het bed verversen, daarnaast kan ze ook de ruimtes schoonmaken waarin een optimale hygiëne zeker is vereist. Denk hierbij in het bijzonder aan het toilet en de badkamer. Eventueel is het mogelijk om ook andere huishoudelijke taken toe te bedelen aan de kraamverzorgende. Hiervoor is onderling overleg echter vereist. Hoe dan ook is ook dit zeker een mooi voordeel van kraamzorg Steenbergen.

Dé Provinciale Kraamzorg | Meer dan 50 jaar ervaring in kraamzorg.

3.) Kraamzorg Steenbergen wordt ingedekt in de basisverzekering

Voor elke vrouw in Nederland is het mogelijk om aanspraak te maken op kraamzorg Steenbergen. Het spreekt dan ook voor zich dat deze zorg wordt ingedekt door de wettelijk verplichte basisverzekering. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er door de overheid een verplichte eigen bijdrage is vastgesteld van 4,10 euro per uur. Heb je er ook voor gekozen om een aanvullende verzekering af te sluiten? Dan is het mogelijk dat deze eigen bijdrage door deze verzekering nog wordt ingedekt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *