Oplossingen voor veelvoorkomende huidproblemen

Gewone huidproblemen zijn niet levensbedreigend. Behandeling van acne door een dermatoloog zoals Vive Huidtherapie is belangrijk omdat acne zonder behandeling vaak kan leiden tot permanente littekens en donkere vlekken in het gezicht. Voor een droge huid en acne kan een vrij verkrijgbaar geneesmiddel worden gebruikt, zoals een cleanser, toner, lotion of gezichtsolie. Maar vergeet niet dat sommige medicijnen huidproblemen kunnen verergeren. Voor acne zijn er verschillende soorten acne behandelingen. Voor milde en matige acne zijn er de uitwendige acne-medicijnen die in de drogisterij verkrijgbaar zijn. Het kan zijn dat je verschillende van deze behandelingen moet proberen voordat ze effectief worden. 

Gezondheids- of omgevingsfactoren

Veel voorkomende huidproblemen worden veroorzaakt door verschillende levensstijlen, genetische, onderliggende gezondheids- of omgevingsfactoren. Pigmentvlekken zijn een veel voorkomende kwaal. Deze vlekken komen vooral voor bij ouderen. Gelukkig kunnen ze makkelijk worden aangepakt met pigmentvlekken creme. Eczeem is een allergische huidaandoening waarbij de huid rood, droog en jeukerig wordt. Een droge, schilferige en jeukende huid is de norm, en voortdurend krabben kan leiden tot een verdikte plek. Topische steroïden worden vaak gebruikt om de symptomen te verminderen. Allergische reacties die kunnen leiden tot anafylaxie, wat ernstige allergische reacties veroorzaakt op de meeste geneesmiddelen, voedingsmiddelen en insectensteken. 

Ontstekingen en jeuk 

Veel voorkomende huidproblemen kunnen uitslag, ontstekingen, jeuk of andere huidveranderingen veroorzaken. Acne is een ergere huidaandoening wanneer je huid poriën verstopt zijn met olie en dode huidcellen. Als je acne erg genoeg is om je zelfvertrouwen te schaden, ga dan naar de huisarts. Maar acne hoeft niet beperkend te zijn voor je sociale leven. In feite is een van de meest voorkomende oorzaken van huidproblemen, vooral acne, de overmatige productie van vet en vuil. Als je huid vet is en vatbaar voor acne, ga dan naar je dermatoloog. Vaak kan je dermatoloog je instructies geven om het teveel aan olie en vuil dat je poriën verstopt, te verwijderen. Je nieuwe huid is altijd veilig als je een cleanser en toner gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.