Kies de soort mondwater die bij jou past

mondwater

Heb je wel eens last van een slechte adem, bijvoorbeeld als je ’s morgens opstaat? Dat is niet alleen erg onprettig voor jezelf maar kan het ook door anderen als vervelend ervaren worden. Omdat je natuurlijk niet uit je mond wilt ruiken doe je daar wat aan. Er zijn verschillende middelen om je adem weer lekker fris te laten ruiken waarvan mondwater er eentje is. Kies je voor een goede soort dan betaal je daar wel wat voor, maar dan heb je ook wat. De betere mondwaters pakken namelijk niet alleen de gevolgen van slechte bacteriën in je mond aan maar bestrijden tevens de veroorzakers zelf.  

Lees eerst eens door wat er allemaal te koop is 

Mondwater is in verschillende soorten te koop. Kijk zelf maar eens rond wat er allemaal te vinden is. Kom je er niet helemaal goed uit? Lees dan het volgende overzicht eens door. We hebben verschillende soorten mondwaters voor je op een rijtje gezet die allemaal de bron van de klachten aanpakken en de bacteriën bestrijden zodat deze niet meer groeien en je mond-, keel- of neusproblemen zullen afnemen.  

Mondwater met mintsmaak van Dr. Brite 

Graag een beetje keuze in smaak of wil je zo nu en dan wel eens afwisselen tijdens het spoelen met mondwater? Dan ben je bij de producten van Dr. Brite aan het juiste adres. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Dr. Brite mondwater Mint. Het zal je zeker niet verrassen dat dit mondwater een pepermuntsmaak heeft die de mond direct fris doet aanvoelen en deze zeker ook verzacht. Het middel wordt gemaakt op basis van natuurlijke producten en er worden geen kunstmatige of schadelijke stoffen aan toegevoegd.  

Ingrediënten van het mondwater mint 

Het mondwater bevat plantaardige glycerine, Aloë Vera en vitamine C. Deze zorgen voor de verzorging van je gebit en tandvlees. Daarnaast levert de mintsmaak een frisse adem op en maakt het zelfs je tanden witter. Er zijn geen stoffen zoals ftalaten, parabenen, sulfaten of fluoride toegevoegd, noch kleur-, zoet- of smaakstoffen. Zo is het middel altijd veilig in het gebruik en kan er ook door kinderen mee gespoeld worden.  

Voor de liefhebber van fruitsmaak 

Ben je meer fan van een wat fruitigere smaak in je mond? Dan kies je het beste voor Dr. Brite Berrylicious mondwater. Hierin zitten dezelfde bestanddelen als bij de mintsmaak maar smaakt het mondwater naar aardbeien en frambozen. Naast de frisse smaak die je ervan in je mond krijgt zorgt de actieve koolstof in het middel dat je mond ontsmet wordt en je de natuurlijke balans herstelt. Er zitten antioxidanten en vitamine C in die het tandvlees kunnen herstellen indien nodig en dit gezond weten te houden. Aloë Vera zorgt voor een verzachtende werking in de mond. Er zit ook kokosolie in verwerkt. Deze voedt de mond en zorgt dat deze niet uitdroogt. Hiermee pak je meteen de bestaande bacteriën aan en voorkom je de groei van nieuwe. Bacteriën houden namelijk niet van een vochtigere mond en doordat je meer speeksel aanmaakt als je spoelt krijg je dat wel.  

Kies een kruidigere smaak 

Heb je last van gevoelige tanden of ontstoken tandvlees? Dan kun en mag je met het juiste mondwater toch gewoon spoelen. Bij Dr. Brite hebben ze hiervoor speciaal de Coco Chai versie ontwikkeld. Deze bevat naast kokosolie, oliën van kardemom, kruidnagel en kaneel. Er zit ook Aloë Vera in voor een verzachtende werking. Het mondwater bevat ook zeezout. Samen met de kokosolie zorgt deze ervoor dat je mond gehydrateerd en verzacht wordt. Door de hydratatie worden de slechte bacteriën tegengegaan en krijgt je mond een frisse smaak en wittere tanden.  

Mondwater zonder schadelijke toevoegingen 

Het mondwater heeft een wat kruidigere smaak dan de andere twee van Dr. Brite maar als je daarvan houdt is dat natuurlijk mooi meegenomen. Het mondwater bevat enkel natuurlijke grondstoffen en ook aan deze soort worden geen kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of geurstoffen toegevoegd. Er zitten geen toegevoegde schadelijke stoffen in zodat je er zeker van kunt zijn dat het mondwater veilig in gebruik is en zelfs al door kinderen gebruikt kan worden. Slik je per ongeluk wat door dan is dat ook geen probleem. Spoelen of gorgelen kan zeker voor kinderen wel eens moeilijk zijn waarbij zij nog geneigd zijn wat in te slikken.  

OxyFresh mondwater kan bij meer kwalen worden ingezet 

Toch liever een ander soort mondwater? Kijk dan eens naar het OxyFresh mondwater. Dit mondwater kan ingezet worden bij diverse klachten. Zo kun je het gebruiken als je last hebt van een slechte adem of een droge mond. Het werkt echter ook goed bij ontstoken tandvlees en amandelstenen. In het laatste geval worden kleine hoopjes vuil gevormd in de keelamandelen. Deze kunnen op hun beurt zorgen voor irritatie en een slechte adem.  

Werkzame stoffen in het mondwater 

Door de diverse bestanddelen van het middel werkt het bijzonder effectief. Door de OxyGene die erin zit wordt je slechte adem wel tot 12 uur lang fris gehouden en worden bultjes op de tong (tonsils) tegen gegaan. Het zinklactaat dat erin zit zorgt ervoor dat aanslag en andere problemen op de tong worden tegengegaan en dat de slechte adem bestreden wordt. Met behulp van de Aloë Vera herstellen wondjes in de mond zich en wordt eventueel ontstoken tandvlees genezen. Het verzacht ook de hele mond. Het product bevat citrus en mint waarmee meer speeksel wordt aangemaakt zodat het bacteriën doodt. Tenslotte zit er xylitol in die tegen tandsteen en het ontstaan van gaatjes kan worden ingezet.  

Oravall of TonsilFresh mondwater voor een zelfde werking 

Als je kijkt naar de bestanddelen van Oravall mondwater en TonsilFresh mondwater dan zul je snel opmerken dat deze hetzelfde zijn. Beide producten werken daarom op dezelfde manier. Het mondwater bevat actieve koolstof waarmee de bacteriën die de bron vormen van mondklachten zoals een slechte adem kunnen worden aangepakt. Het kan gebruikt worden bij diverse problemen zoals een structureel slechte adem, een vieze smaak in de mond, bij bloedingen of gevoelig tandvlees maar ook als je aanslag op je tong hebt of wanneer je last hebt van amandelstenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *