Ik voel niets meer voor mijn vrouw

Ik voel niets meer voor mijn vrouw
Jaren geleden zag je je vrouw voor het eerst. Die eerste blikken over en weer bezorgden je kriebels in je buik. Je wilde het liefst elk moment van de dag bij haar zijn en je kon je een leven zonder haar niet voorstellen. Inmiddels zijn jullie heel wat jaren verder en jullie hebben samen veel meegemaakt. Die eerste kriebels hebben plaatsgemaakt voor een gevoel van ‘houden van’. Wat als je merkt dat dat gevoel ook naar de achtergrond is verdwenen en je eigenlijk niets meer voelt voor je vrouw? Is het tijd om een punt achter jullie relatie te zetten of is er toch nog voldoende basis om het vuur weer aan te wakkeren? Blijf niet rondlopen met je twijfels, maar ga in relatietherapie Haarlem.

Hoe kan je gevoel opeens weg zijn?


Je bent niet de enige die zegt niets meer te voelen voor zijn partner. Veel partners doen een soortgelijke uitspraak tijdens relatietherapie Haarlem. Zijn je gevoelens echt weg of voel je diep van binnen nog wel wat? Misschien zijn het geen gevoelens van liefde, maar voel je woede, teleurstelling, onmacht of nog iets anders. Er zijn dingen voorgevallen in jullie relatie waardoor je gevoelens veranderd zijn. Het is ook goed om je te beseffen dat het gevoel van verliefdheid zoals je dat had in het prille begin van jullie relatie niet meer terugkomt. Dat maakt plaats voor andere gevoelens, gevoelens die je nu even niet meer hebt, maar die wél terug kunnen komen. Een relatietherapeut kan jullie hierbij helpen. Leg jezelf niet teveel druk op en ga onder begeleiding van de therapeut het gesprek met elkaar aan. Welke gevoelens heb je al die tijd onderdrukt en wat voel je echt? Probeer elkaar geen verwijten te maken en echt naar elkaar te luisteren. Zo ontstaat er begrip voor elkaar en komt het gevoel van ‘houden van’ heel langzaam wellicht ook weer terug.

Relatietherapie Haarlem: gaat dat wel helpen?

Sta je toch wat kritisch tegenover de hulp van een relatietherapeut? Dat is jammer, want een relatietherapeut kan veel voor jullie betekenen. Soms is het lastig om samen met elkaar in gesprek te gaan. Jullie zijn niet echte praters of praten niet graag over gevoelens. Of jullie gesprekken monden steevast uit in ruzie en verwijten. Of jullie gunnen jezelf de tijd niet om echt met elkaar in gesprek te gaan. Er kunnen tal van redenen zijn waarom jullie er samen niet uitkomen. De relatietherapeut is gespecialiseerd in relatieproblemen en is bovendien onafhankelijk. Jullie krijgen allebei de ruimte om jullie gevoelens uit te spreken. De therapeut weet door gericht vragen te stellen gevoelens die je weggestopt hebt wél boven tafel te krijgen. Ook als jullie dreigen te verzanden in terugkerende patronen grijpt de relatietherapeut tijdig in. De therapeut is empathisch, maar ook confronterend. Relatietherapie is niet altijd eenvoudig. Jullie kunnen jezelf niet langer meer verstoppen en zullen echt met jullie relatieproblemen aan de slag moeten. De relatietherapie is kortdurend. Jullie krijgen voldoende handvaten om thuis verder aan de slag te gaan en te ontdekken of er toch nog een toekomst schuilt in jullie relatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *