Huisarts in de buurt: 4 tips om de beste te vinden

huisarts in de buurt

Ben je net verhuisd naar een nieuwe stad, of ben je toe aan een nieuwe huisarts? Dan is het natuurlijk wel fijn om een huisarts in de buurt te nemen. Op loopafstand is altijd goed, maar de meeste huisartsen zitten toch iets verder weg. Met de auto goed bereikbaar is voor veel mensen een harde eis. Maar waar let je nog meer op bij het zoeken van een nieuwe huisarts? In dit artikel geven we je een aantal tips om de beste huisarts bij jou in de buurt te zoeken!

Waar moet je op letten bij het kiezen?

Voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een nieuwe huisarts, is het handig om voor jezelf te bepalen wat je precies belangrijk vindt. Hieronder hebben we een kort lijstje gemaakt met vragen die je jezelf kan stellen bij het kiezen:

  • Hoe lang is het reizen naar de huisarts? Het is hierbij fijn als de huisarts binnen 15 minuten te bereiken is, zeker in een geval van nood.
  • Heb je liever een mannelijke of vrouwelijke huisarts, of maakt het je niet uit?
  • Vind je het belangrijk dat de huisarts zelfstandig werkt, binnen een eigen huisartsenpraktijk? Of vind je het prettig de huisarts verbonden is aan een groot gezondheidscentrum?
  • Zit er een ziekenhuis in de buurt?
  • Wat zijn de openingstijden van deze huisarts?
  • Hoe kan je hier een afspraak inplannen? Bijvoorbeeld telefonisch of digitaal.
  • Heeft de huisarts ervaring met kinderen en/of ouderen?

Een aantal vragen is minder belangrijk voor de een dan de ander, dus kijk goed wat voor jou belangrijk is.

Vind de beste huisarts in de buurt

Op basis van bovenstaande vragen kun je het beste een huisarts in de buurt bij jou vinden. Vraag ook uit bij vrienden of familie naar ervaringen met bepaalde huisartsen om je mening te vormen. Woon je in de buurt van Bussum? Dan is Huisartsenpraktijk Kievit misschien een goede optie voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *