Belasting van de knie

knieprothese operatie

Tijdens je leven worden de knieën erg zwaar belast, niet voor niets hebben redelijk wat mensen regelmatig last van de knie. Soms kun je er ernstige hinder van ondervinden, dat de dagelijkse werkzaamheden niet meer uitgevoerd kunnen worden. Een knieprothese operatie is dan de enige weg om weer mobiel te worden, zodat je weer normaal in het leven kan staan. Bij Helios Klinieken kun je terecht voor een prothese van de knie, door de korte wachttijden ben je al snel aan de beurt.

knieprothese operatie

Versleten knie

Een van de grootste problemen die mensen ondervinden bij een knie is slijtage, het kraakbeen wordt hoe ouder je wordt steeds minder. Een verkeerde beweging kan dan al erge pijnen veroorzaken, aan de hand van de ernst van de beschadiging kun je ervoor kiezen een knieprothese operatie uit te laten voeren. Natuurlijk moet er wel een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, om precies te achterhalen of de klachten wel van de knie afkomen. Het maken van een scan wordt hierbij ook gedaan, na het verzamelen van de resultaten wordt bekeken wat de beste optie is.

Welke protheses zijn mogelijk

Wordt er besloten om een knieprothese behandeling uit te voeren, dan zijn er verschillende mogelijkheden en soorten protheses. Aan de hand van je leeftijd en de de klachten wordt er een keuze gemaakt welke soort er wordt gebruikt. De prothese moet tot op de millimeter passen om goed te kunnen functioneren, Helios Klinieken werkt met een unieke methode door middel van sjablonen. De methode betekent dat er voor iedere patiënt op maat gemaakte instrumenten worden vervaardigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *